Verse frisse lucht in je auto!

Verse frisse lucht in je auto!

Ruikt je auto na lange tijd stilstaan muf of hangt er een onaangenaam geurtje? Dan is het tijd om het interieurfilter te vervangen en airco onderhoud uit te laten voeren. Goede airco reiniging en het vervangen van het interieurfilter brengt schone frisse lucht in je auto.

 

 

 

 

Heb je last van een vieze muffe lucht wanneer je de ventilator aanzet?

Laat dan je interieurfilter vervangen. Het niet vervangen van het interieurfilter van je auto kan vreemde geuren in de auto geven. Luchtfilters verzamelen al het vuil, stilstaand water, stof en andere viezigheid wat schimmels kan veroorzaken.

 

 

Wat doet het interieurfilter?

Het interieurfilter zuivert de buitenlucht die in de auto komt en beschermt je tegen stoffen van buitenaf. Het niet tijdig vervangen van het interieurfilter kan gezondheidsklachten veroorzaken.

 

Wij adviseren om het filter na elke 15.000km te vervangen of tenminste elk jaar. Hiermee houd je een heldere blik op de weg en kan je zelfverzekerd de komende periode in. Maak nu een afspraak via de onderstaande button.

 

 

 

 

Last van hooikoorts, allergie of bacteriën?

Laat dan een actieve-koolstoffilter of filter+ van Bosch monteren door Kettenis.

 

Een actief koolstoffilter beschermt extra tegen stof, fijnstof, pollen, nare luchtjes, schadelijke gassen en nare luchtjes. Het filter+ zorgt ook nog eens voor bescherming tegen nog kleinere fijnstofdeeltjes. Ook neutraliseert het filter diverse allergenen en bacteriën die irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken.

 

Tips om je auto te laten ruiken naar een nieuwe auto

  1. Laat een nieuw interieurfilter monteren
  2. Vraag uw garage voor een airco verfrissingsbehandeling van Motip
  3. Haal alle losse ‘rommeltjes’ uit de auto
  4. Stofzuig uw auto grondig, het is belangrijk om alle hoekjes en gaatjes niet te vergeten
  5. Gebruik een cockpitspray om het kunststof te reinigen
  6. Reinig de binnenkant van de ramen met ruitenreiniger
  7. Gebruik een bekleding reiniger. Dit neemt een groot oppervlak in beslag wat veel geur kan verspreiden, vergeet niet het dakhemel. Dit is een verzamelplaats voor vieze geurtjes
  8. Leren bekleding? Gebruik hiervoor een speciale reiniger en crème
  9. Koop een wonderboom luchtverfrisser: ‘nieuwe auto’ (op aanvraag bij ons)

Blijft jouw auto naar vieze geurtjes ruiken? Vraag dan jouw AutoCrew garage naar de mogelijkheden van een professionele reiniging inclusief een Ozon-behandeling.

 

Waarom je airco controleren?

Over airco service, airco bijvullen of airco reinigen staat vaak niets vermeld in het onderhoudsboekje van de auto. En veel automobilisten gaan ervan uit dat onderhoud dan ook niet nodig is. Toch heeft elk airco systeem op tijd onderhoud nodig.

 

De belangrijkste reden is dat geen enkel aircosysteem 100 procent dicht is, en het koudemiddel, dat een gas is, heel langzaam uit het systeem ontsnapt. Hoe minder koudemiddel er aanwezig is, des te minder kan de airco koelen.

 

Airco onderhoud

Het op tijd bijvullen van de airco is nodig om het systeem optimaal te laten werken. Het zorgt voor een frisse koude lucht tijdens warme dagen en snelle ontwaseming bij een vochtige auto. Maar het kan ook onnodige dure reparaties voorkomen. Als je te lang doorrijdt met een aircosysteem waar te weinig koelmiddel in zit, dan kan de compressor, die het koelmiddel rondpompt, stukgaan.

 

Het gevolg is een dure reparatie. Een regelmatige airco-inspectie, bijvoorbeeld bij elke grote beurt, is niet duur en je voorkomt airco-problemen en kostbare reparaties. Kettenis beschikt over de kennis en de apparatuur om het aircosysteem in elke auto te inspecteren en te onderhouden.

 

Wat houdt airco service bij Kettenis in?

Bij een airco service controleren wij de werking van de airco. De temperatuur van de lucht die uit de ventilatieroosters komt, wordt gemeten. Met de airco service-machine wordt het koelmiddel in je systeem ververst en aangevuld tot de juiste hoeveelheid.

 

Ook vervangen wij het interieurfilter door een nieuw interieurfilter. Dit filter garandeert schone en zuivere lucht in jouw auto en voorkomt vervuiling van het aircosysteem. Maak nu een afspraak via de onderstaande button.

 

 

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen